Gustul nu se uită niciodată!

m

Ingrediente


  • 1 pui
  • 300 g de iaurt
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • cimbru
Pui-la-cuptor-marinat-cu-iaurt-si-lamaie-reteta-gina-bradea-1-500x375

Cum preparăm rețeta ?


Pregatim iaurtul, in care punem si condimentele. Punem zeama de lamaie si coaja, o lingurita rasa de piper, o lingurita de boia de ardei dulce, doua lingurite de sare, o lingurita cu varf de cimbru uscat.


Amestecam totul foarte bine.


Cu amestecul obtinut ungem puiul din belsug, o lingura generoasa punem si in interior.


Punem puiul la frigider pentru cel putin doua ore, ideal este sa stea peste noapte.


Punem tava la cuptor, pentru inceput dam focul la maxim pentru 20 de minute, apoi reducem focul, sa fie in jurul a 200 de grade Celsius. Coacerea durează aproximativ 2 ore.


Acoperim puiul cu folie de aluminiu, sa se coaca inabusit, dupa o ora si jumatate scoatem folia si verificam carnea.


Lasam carnea sa se rumeneasca frumos, fara sa o mai acoperim. Cand s-a rumenit frumos si este patrunsa foarte bine, scoatem carnea din cuptor si o putem servi.


Eu am preparat ca garnitura niste cartofi pai, preparati la cuptor, cu doar o lingura de ulei.
Cartofi-prajiti-la-cuptor-cu-doar-1-lingura-de-ulei
Merita sa preparati si un sos delicios alaturi, ca totul sa fie complet. Sosul nostru preferat este cel de usturoi cu iaurt si castraveti murati, e minunat:
Pofta.buna_.gina_.bradea.sos_.picant.cu_.usturoi.iaurt_.si_.castraveti.jpg-2-e1402900251738

Mai jos găsiți rețeta video:


Va recomand si voua sa incercati reteta, de abia astept sa imi spuneti cum v-a iesit. 🙂

Pofta bună!