
Ingrediente
- 1 pui
- 300 g de iaurt
- zeama de la o lamaie
- coaja de la jumatate de lamaie
- piper
- boia de ardei dulce
- sare
- cimbru

Cum preparăm rețeta ?
Pregatim iaurtul, in care punem si condimentele. Punem zeama de lamaie si coaja, o lingurita rasa de piper, o lingurita de boia de ardei dulce, doua lingurite de sare, o lingurita cu varf de cimbru uscat.
Amestecam totul foarte bine.
Cu amestecul obtinut ungem puiul din belsug, o lingura generoasa punem si in interior.
Punem puiul la frigider pentru cel putin doua ore, ideal este sa stea peste noapte.
Punem tava la cuptor, pentru inceput dam focul la maxim pentru 20 de minute, apoi reducem focul, sa fie in jurul a 200 de grade Celsius. Coacerea durează aproximativ 2 ore.
Acoperim puiul cu folie de aluminiu, sa se coaca inabusit, dupa o ora si jumatate scoatem folia si verificam carnea.
Lasam carnea sa se rumeneasca frumos, fara sa o mai acoperim. Cand s-a rumenit frumos si este patrunsa foarte bine, scoatem carnea din cuptor si o putem servi.


Mai jos găsiți rețeta video:
Sursa: Poftă bună cu Gina Bradea